Saturday, October 31, 2009

Happy Halloween

Et lille Halloween kort med det skønne lille græskar stempel fra Hero Arts og baggrunden stemplet med Old letter writing.
Halloween er oprindeligt en gammel keltisk tradition som markerer afslutningen på sommeren. Halloween finder sted hvert år den 31 okt. Kelterne brugte halloween til at takke for høsten ved at ofre mad til guderne. Alt maden som skulle ofres blev indsamlet ved at folk gik fra dør til dør og bad om mad til guderne. Alt det mad man havde samlet ind blev om aften brændt på et stort bål, altså ofret til guderne. Bålet holdte også onde ånder (eks. Hekse, genfærd) væk som ifølge folketroen var ude på denne aften.
I vore dage fejres Halloween noget anderledes. De fleste kender de uhyggeligt grinede græskar - gerne med lys i - og skikken med at børn klæder sig ud som skeletter, hekse, spøgelser eller vampyrer for at gå fra hus til hus for at true sig til søde sager. Trick or treat, siger de amerikanske børn. På dansk er det blevet til gys eller guf, dril eller slik. Skikken, der vinder mere og mere indpas i Europa, kommer fra USA, hvor man i århundreder har fejret halloween.
Mine børn har fejret Halloween i efterhånden mange år og vi har også haft tradition for at udhule græskar. Men i år bliver det vist ikke til noget. Nu er de begge teenagere og så gider man ikke det mere.....
Men til de af jer der skal fejre Halloween - ha´ en rigtig "U"hyggelig aften!
Sanne
Happy halloween to all of you!

3 comments:

Tiffany said...

Oh my goodness, fantastic pumpkin carving, did you do it all by yourself!! Great looking and love your warm and festive card! Happy day to you too!

Jill said...

Happy Halloween! I love your card--that pumpkin looks great with the background you created!

Suzanne C said...

happy halloween! Love the pumpkin card! Too cute!